duminică, 25 august 2013

Stropi de stele, stropi de soare

1. Sa stai intinsa sub stele, si stelele sa curga asupra ta, lumina voalata a lunii pline, portocalii in rasaritul ei, sa te invaluie asa cum invaluiue valurile negre, dar albe in pragul tarmului, nisipul plajei. Asa cum te invaluie apa sarata, cu gust de alge, apa calda a sfarsitului de august, apa calda a unei mari negre, pe o plaja pustie. (....)
(ora 23)

2. Cata lumina poate fi intr-o noapte cu luna plina...mai multa decat in ziua cu cel mai fierbinte soare. A trecut o luna de cand, intr-un balcon al Pietrei Craiului, briza muntelui imi mangaia obrajii, intr-o "noapte alba", alba de luna plina. In stanca langa care incercam sa dorm, intr-o firida, am descoperit o floare de colt. In noaptea asta o alta  luna plina imi "albeste"o noapte in care briza ce-mi mangaie obrajii miroase a alge si are gust de val sarat.
(ora 24 si ceva)

3. Marea fierbe sub luna, osciland intre smoala si aur, ca sufletul unei tiganci. Cerul de argint albastru, saturat, abia de lasa sa se strecoare prin el niste stele mici, mioape. In valurile noptii sarate, in lumina plina de mister, o sirena se joaca in lumea ei, fara sa stie ca exista moarte. Sirenele nu mor, pentru ca ele nu pot fi ingropate.
 (ora 01)

4.  Dupa o noapte sub stele ce palesc in lumina unei luni pline, sa faci o cafea fierbinte la primus, s-o bei cu gust de miere si miros de alge pe o plaja cu scoici care zgarie talpile ascultand morcheeba - enjoy the ride.   (dar si :  Helloween - Forever and one) Si apoi sa inoti intr-o apa albatru portocalie, intre lebede. 
Si sa uiti ca intrebarea : "ce e fericirea?" ar mai putea exista.


 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Trairi zbuciumate si totodata pline de liniste, acea liniste din impacarea si accepaterea cu ce este frumos.

Mihai

PS Un frumos dans in 3 al lebedelor!