miercuri, 2 aprilie 2014

"Suflet Romanesc" la Chisinau- expozitie personala de fotografie






http://www.arta.md/news/2014/03/15/cristian-irina-suflet-romanesc.html


O expoziţie foto a unei artiste din România a fost vernisată la Chişinău

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. O expoziţie de fotografii a artistei Irina Cristian din România a fost vernisată astăzi, la Centrul "C. Brîncuşi" din Chişinău, informează MOLDPRES.
Autoarea a specificat pentru MOLDPRES că expoziţia, cu genericul "Suflet românesc", reuneşte peste 50 de fotografii, care au fost realizate în comuna Tigveni, Curtea de Argeş, în Valea Topologului, la munte şi la Bucureşti. Irina Cristian a spus că a fotografiat în special în zonele rurale, pentru că "oamenii de la sat sînt mai deschişi". Artista îşi doreşte o expoziţie personală de fotografie la New-York, SUA, după ce lucrările sale au fost expuse în cadrul unor expoziţii de grup la Parlamentul European de la Bruxelles, la Londra, Nurnberg şi alte oraşe.
Ghenadie Jalobă, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, a menţionat că expoziţia are loc în contextul aniversării a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. "Multe din lucrările Irinei au "un ştiu cum" şi "un nu ştiu ce", vorba lui Eminescu. Am impresia că unele fotografii au fost făcute în Republica Moldova, avem multe în comun", a spus acesta.
la rîndul său, maestrul-fotograf Mihai Potîrniche a spus la inaugurare că anul acesta se împlinesc 175 de ani de la invenţia fotografiei. În prezent, practic fiecare om poate să facă fotografii cu telefonul mobil, atît de mult a evoluat arta fotografică, a adăugat Potîrniche. Potrivit sursei citate, în 2013, fotografi din Oradea şi-au expus lucrările la Chişinău, iar artişti din Republica Moldova şi-au prezentat lucrările la Iaşi şi Bucureşti.
Expoziţia "Suflet românesc" a fost organizată de Agenţia Informaţională de Stat "Moldpres", în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova şi Trustul de Presă "Argeş Expres" din România. Ea va fi deschisă publicului pînă pe 30 martie.
Irina Cristian s-a născut la 1 februarie 1979 la Făgăraş, judeţul Braşov. A absolvit Universitatea Politehnică de la Bucureşti, specialitatea inginer electronică şi calculator. A făcut cursuri de jurnalism şi de manager în activitatea turistică. În anii 2012-2013 a activat la Trustul de Presă "Argeş Expres", Curtea de Argeş.

http://moldpres.md/News.aspx?NewsType=cul






 

Niciun comentariu: